FISK FOR MÆND I AFTENSHOWET

FRA STYRKE TIL BEVÆGELIGHED OG STYRKE I ALLE POSITIONER

IMG_5278 IMG_5279 IMG_5281

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide at træne.

Det er der flere grunde til:

  1. Ungdommens kilde er jo bogstavelig talt sved, for når du bruger kroppen og sveder, laves der myokiner. Tænk på myokiner som værende den “lokale doping”, dine muskler producerer, for at de kan følge med, når du giver den gas. De øger blodgennemstrømningen, energiproduktionen, blodsukker- og fedtforbrændingen, iltoptagelsen, udholdenheden og så virker de også inflammationsdæmpende. Det smarte er at myokinerne kommer ud i blodbanen og distribueres rundt i hele kroppen, hvor de får samtlige af kroppens væv, til at fungere bedre. Det er derfor bevægelse er så vigtigt.
  2. Jeg kan godt lide at mærke min krop in action. Efter at have været meget syg fra jeg var 19 til midt i tyverne, hvor min krop ikke fungerede særlig godt, så er det vigtigt for mig at nyde, at min krop virkelig virker. Det kan jeg mærke, når jeg træner og bevæger mig.
  3. Træning virker optimerende på hjernefunktionen.

Fra tid til anden, så får jeg en åbenbaring (eller i alt fald indsigt). For ca. 2 år siden, var det KettleBells, der virkelig “gik op for mig”.

KettleBells har givet mig rigtig meget.

Jeg er blevet stærkere, hurtigere på nogle områder, meget mere udholdende og så er min skuldre og overarme også vokset et par størrelser. Desuden har jeg fået en all-round styrke og fitness, som kommer mig til gode i mange andre henseender.

Jeg prøvede f.eks. at sprinte 10 x 160 m forleden dag, med to minutters pause imellem hvert sprint. Det kunne jeg sagtens i en hæderlig tid og uden at jeg gik for meget ned i tempo til sidst.

Men en ting, som jeg ikke har fået med, er mobilitet og bevægelighed.

Så stødte jeg på Ido Portal

Han er en guru, når det kommer til bevægelighed og kropsstyrke.

Så mit næste trænings-eventyr, det er et 12-ugers forløb med Ido himself, hvor vi skal forbedre min bevægelighed og kropsstyrke markant.

Han har allerede set min baseline og lad os bare sige, at der er potentiale for udvikling,

Over resten af sommerferien, skal jeg have styr på øvelserne til det program, han har givet mig.

Og så er det ellers igang med et 6-ugers grundprogram, hvor jeg træner morgen og aften mandag-fredag, morgen om lørdagen og har søndagen fri.

Billederne er fra min mors lejlighed i Århus, hvor jeg er på sommerferie. Jeg har tyvstartet og er begyndt at lave nogle af øvelserne, der involverer gymnastikringe.

 

 

KH, bon appétit og velbekomme på forhånd,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få endnu flere opskrifter, mere viden og mere inspiration til sundhed samt gode tilbud på mine bøger, kurser, workshops, foredrag og uddannelser.

Og se (endnu) flere madlavningsvideoer og videoer om sundhed og vitalitet på min YouTube kanal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FISK FOR MÆND I AFTENSHOWET