SÅ ER DET SNART TID TIL MIT 2. HALVMARATHON…PÅ ROMASKINE

PIMP MY DISH • CHOKOLADE-ORANGE MÜESLI FRA “HERREREVOLUTION: SÅDAN FÅR DU STYRKE, POTENS OG POWER”

 

Jeg er store fan af MTV TV-showet Pimp My Ride, hvor en bil bliver opgraderet, så det vil noget.

Og jeg synes at opskrifter er en invitation til eventyr.

Fremfor at være en striks plan, der altid skal følges 100% to the letter, anser jeg opskrifter for at være inspiration til gastronomiske og kulinariske eventyr.

Jeg elsker at udvikle på mine egne og andres opskrifter.

Derfor pimp my dish, hvor jeg deler nogle af mine bedste tricks og variationer og “viderebyggelser” på mine egne opskrifter.

Hvis du har læst mine bøger – især Slip slikket – så ved du nok også, at jeg har et lettere anstrengt forhold til CocoPops.

Derfor begyndte jeg for lang tid siden, at eksperimentere med chokolade-müesli, der er sund og kan udkonkurrere CocoPops.

Det synes jeg er lykkes i en hvis grad.

Opskriften er bl.a. med i Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power.

Så lad os pimpe min chokolade-orange müesli.

Her har du først den oprindelige opskrift i både billede og tekst.

KakaoOrangeMüesliBilled KakaoOrangeMüesliTekst

Pimping it

Og her kommer så de ekstra tricks, udover dem, jeg allerede nævner i opskriften.

  • Hvis du ikke tåler gluten, så prøv at bruge boghvedeflager. Risflager fungerer ikke særlig godt, da de kommer til at smage bittert og harsk, når de bliver marineret med appelsinsaften og -skrællen.
  • Udover kakao og carob, hvad så med nogle kakaonibs. Altså stykker af hele kakaobønner. Udover smagen af kakao, så giver de også et virkelig godt crunch.
  • Afskallede hampefrø smager også ret lækkert i müeslien. Men tilsæt dem når muëslien er tør, efter den har trukket med appelsinsaften og -skrællen. Ellers bliver hampefrøene noget klistrede.
  • Når det er juletid, så brug økologiske manderiner eller clemmentiner.
  • Prøv også at tilsætte tørrede multebær. De smager en smule af karamel. (Og hvis du vil have ekstra meget karamelsmag, så prøv at riste de tørrede multebær i ovnen i 10-15 minutter ved 150° C. De fremhæver den allerede betragtelige karamelsmag.)
  • Rosinerne kan erstattes med dadler eller abrikoser, der er hakket groft.
  • Prøv at lave “nougat-mælk” til at hælde over müeslien. Rist 150 gr hasselnødder 15 minutter i ovnen ved 150° C og blend dem med 1 L vand, 10 dadler og lidt vanilje. Ristede hasselnødder er en af hovedbestanddelene i nougat, så når du laver nøddemælk på ristede hasselnødder, bliver det til nougatmælk.

YOUR TURN!

Nu er det din tur. Udover opskriften og mine forslag og eksperimenter, hvad vil du så gøre med opskriften? Hvad har du allerede prøvet?

Gå på eventyr.

Og hvis du tænker at opskriften er så lækker, at den bog må du bare have, så kan du få fingrene i Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power lige her

 

KH, bon appétit og velbekomme på forhånd,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få endnu flere opskrifter, mere viden og mere inspiration til sundhed samt gode tilbud på mine bøger, kurser, workshops, foredrag og uddannelser.

Og se (endnu) flere madlavningsvideoer og videoer om sundhed og vitalitet på min YouTube kanal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅ ER DET SNART TID TIL MIT 2. HALVMARATHON…PÅ ROMASKINE