"SWINGER-KLUBBEN"…MED KETTLEBELLS

FYSIOTERAPI KRYDRET MED INGEFÆR???

20121104-220828.jpg

20121104-220914.jpg

20121104-220959.jpg

Her i weekenden var jeg hjemme i Århus, da jeg skulle undervise med en af mine gode venner og kollegaer Martin.

Kurset, som vi afholdt for Correction Academy, hed den ikke særlig korte titel “Functional Medicine til Next Generation behandling af smerter og inflammation i bevægeapparatet”.

Hvis du tænker, det er lidt sort snak, så lad mig sige det på godt jysk: Videnskabelig funderet og personligt tilpasset brug af kost, ernæring, kosttilskud og planter til behandling af smerter og irritationstilstande i led og muskler (f.eks. slidgigt, overbelastningsskader, ledegigt, forstuvninger, forvredne ankler o.l.).

Vi havde 13 fysioterapeauter og 1 kostvejleder med fra en stor fysioterapeutisk klinik med lørdag og søndag 9:00-16:30 begge dage.

Martin og jeg har kendt hinanden fra way back, da jeg stadigvæk boede i Århus omkring 2001, hvor jeg tog mine første spæde skridt indenfor at arbejde med ernæring og Functional Medicine, efter selv at være godt på vej til at blive rask igen.

Jeg mødte Martin, da han blev deltager i et pilotforskningsprojekt, jeg var forskningsleder på. Vi undersøgte effekten af essentielle fedtsyrer på sporstfolk.

Han var elite-amatørbokser i Århus ABK, hvorfra der var en del boksere med i studiet.

Vi er kommet noget længere siden da.

Jeg er jo forfatter til en hel serie af koge-, sundheds- og ernæringsbøger, “international sundhedsguru” og adjungeret professor på The University of Western States.

Martin er uddannet fysioterapeut og har også en 3-årig Mastersgrad i kinesisk medicin med fokus på akupunktur og arbejder i dag både som akupunktør og fysioterapeut samt underviser på videreuddannelser for fysioterapeuter og akupunktører.

Så de to helse- og sundhedsnørder gav den gas. Heldigvis til deltagernes store glæde og læring.

Vi forklarede en hel masse om, hvad det er der sker i led og muskler, når der opstår smerter, irritation og inflammation.

Og selvfølgelig hvordan kosten og flere forskellige næringsstoffer påvirker på godt og ondt og hvad man så kan gøre med kosten, fiskeolie, ingefær o.s.v.

Det er faktisk ret overraskende, hvor god effekt man får, ved at inddrage ernæring og næringsstoffer i behandling af sportsskader, slidgigt, forstuvninger, overbelastningsskader o.s.v.

Maden fjerner ledsmerter

Vi havde selvfølgelig selv masser af cases med fra klinikken, men en af deltagerne fortalte også om en patient med ledegigt, hun havde, der var blevet i stand til at stoppe med medicinen og få det meget bedre, ved at lave en kostændring og så være helt striks med ikke at spise de ting, som hun ikke tålte.

Imponerende, men slet ikke umuligt og noget som andre ledegigtpatienter også kunne have glæde af. (Selvom det ikke er alle tilfælde af ledegigt, hvor kosten kan bruges som en del af behandlingen.)

Jeg fortalte bl.a. historien om en gartner hos Aarstiderne, som har døjet med irritation i knæ, ankler og alle andre led, der bliver belastet når man dyrker ultraløb (det gør han).

Han var så plaget, at han ikke kunne træne ordentligt og tog godt med smertestillende medicin.

I vores organkapitel i Safter, (den saft- og juicebog jeg har skrevet med Søren Ejlersen) står der en del om hvilke urter der er gode for ledene. Det er bl.a. ingefær.

Så Søren Ejlersen (min medforfatter og en af stifterne af Aarstiderne) stak straks en kopi af kapitlet og gode urter, grøntsager o.s.v. til ledene.

Gartneren gik så ud i køkkenet og kom 3 (forkølede) skiver ingefær i en kop med kogende vand, når nu ingefær var godt.

Men der skulle mere til. Så Søren valgte at juice 200 gr ingefær med lidt æble og citron, komme det i en flaske og stak gartneren hos Aarstiderne det med en besked om at drikke det indenfor det næste døgn og så komme tilbage for at få en refill.

Efter 1 uge med sådan en “sjus” hver dag, så var alle hans ledsmerter væk. Helt væk.

Han havde fået det så godt, at han kunne deltage i Mandehørm løbet, der er 12 km forhindringsløb i mudder, buske og alt muligt andet sjovt.

Han blev nr. 35 ud af ca. 2.000 deltagere. Og det var efter ikke at have kunnet træne ordentligt p.g.a. ledsmerter og -betændelse, som medicin ikke kunne tage.

Og han fik ingen ledsmerter bagefter, selvom det var et hårdt løb.

Ret imponerende. Men mother nature er heller ikke nogen svagpisser. Tværtimod.

Vi skal lige have lavet et par justeringer, men så er vi klar til at afholde kurset for mange gange endnu og gøre mange flere fysioterapeuter til endnu bedre behandlere, ved at give dem ekstra værktøjer, såsom ingefær-shots.

Der er selvfølgelig mange andre ting end ingefær, der kan hjælpe på ledsmerter og irritation.

Fiskeolie, gurkemeje, bromelain, D-vitamin og hyben kan f.eks. gøre en stor forskel. Ja endda tilskud af mælkesyrebakterier.

Tænker du det her er interessant?

Jeg har en 1-dags workshop kaldet “Hjælp til selvhjælp ved gigt, ledsmerter, muskelsmerter og andre kroniske smerte- og betændelsestilstande i bevægeapparatet”.

Den er fredag d. 7. december.

Der fortæller jeg alt om hvordan kost og næringsstoffer virker i forhold til gigt, ledsmerter, muskelsmerter, autoimmunsygdomme i muskler og led og lignende helbredsproblemer.

LÆS MERE OM WORKSHOPPEN LIGE HER

KH, bon appétit og velbekomme på forhånd,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få endnu flere opskrifter, mere viden og mere inspiration til sundhed samt gode tilbud på mine bøger, kurser, workshops, foredrag og uddannelser.

Og se (endnu) flere madlavningsvideoer og videoer om sundhed og vitalitet på min YouTube kanal.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"SWINGER-KLUBBEN"…MED KETTLEBELLS