PALEOLITISK MAD ØDELÆGGER IKKE NYRERNE!

NÅR SEKS IKKE ER NOK…SÅ SKAL DER TI TIL!

grøntsager

Det officielle råd m.h.t. grøntsager, bær og frugter er 600 gr dagligt.

Slet ikke dårligt, men for nogle mennesker er det langt fra nok.

Hvis man rent genetisk har lav funktion af nogle af de enzymer, der enten virker som antioxidanter (altså slukker for “cellulære ildebrande”) eller der nedbryder miljøgifte og affaldsstoffer fra kroppens egen biokemi, såsom “brugte” hormoner, så er det IKKE nok med 600 gr dagligt.

Der skal mindst 1.000 gr til, før det får en beskyttende effekt på kroppen.

Det mest foruroligende er, at de genvarianter der giver de her ekstremt forhøjede behov, de er ret hyppigt forekommende. Så det gælder ikke bare 1 ud af 10.000, men nærmere 10-15% af befolkningen.

Så spis så mange grøntsager, bær og frugter, som du kan. Og lav en masse friskpresset grøntsags- og frugtjuice derudover.

P.S. Hvis du mangler inspiration, så har jeg jo skrevet bogen Safter sammen med Søren Ejlersen. Der er 240 opskrifter på juicer, smoothier og greenies, så du ikke mangler ideer til, hvordan du når op på 600 gr grøntsager, bær og frugter…eller meget mere endnu.

KH, bon appétit og velbekomme på forhånd,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få endnu flere opskrifter, mere viden og mere inspiration til sundhed samt gode tilbud på mine bøger, kurser, workshops, foredrag og uddannelser.

Og se (endnu) flere madlavningsvideoer og videoer om sundhed og vitalitet på min YouTube kanal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PALEOLITISK MAD ØDELÆGGER IKKE NYRERNE!